Pages

Saturday, June 25, 2011

bile matang ngan x matang

assalamualaikum w.b.t..
entry kali ni aku nk cakap la sket tentang matang dan juga yang tidak matang..

yang tidak matang dulu lah ye.. 
yang ni, aku lah orangnya...tak kesah la sejauh mana aku pikir, buat masa sekarng ni, teran2nya aku rasa diri aku ni masih lagi xmatang atau keanak-anakan...betul..xtipu..memang aku stuju la ngan kata2 ni.."anak bongsu ni manja"..aku stuju ahh sngt.. tapi aku xdela nk ckp aku ni manje ke hape..hanya nk ckp sal xmatang je.. well,sejak fom4 lah secara tepatnye ape mksud matang xmatang ni..haha..lambtkan..so, since dat time lah aku terasa diri aku ni childish..ditmbh pulak ngan surrounding aku yg buatkan aku lagi childish..xdela aku xsuka.. i like it though..haha...form 4 kot..dah umo 16 tu tapi masih childish..kalau budak2 tngok prangai aku pon dorang akn ckp "die ni mcm budak2 lah" hahaha... tapi, nk buat camner kan..dah lumrah camni..haha...aku bersyukur sahaja ngan Tuhan. Alhamdulillah aku camtu..bermakna hidup aku tahun tu..haha..
nak dijadikan cerita ini pendek, sampai skarng ni aku masih childish n i am 19 right now...betul..aku xtipu..buktinya, siket2 aku nk mrajuk..siket2 nk sedih..siket2 nk mragam..tapi aku xtnjuk la smua tu...bia aku jela yang tahu kan....
so, the point right now is, i am still me like YOU first knowing me lah... i didn't change that much from unmatured n being matured...kalau ye pun saye ni berubah, sikit je lah.. tapi still, saye masih seperti dulu...yang dulunya selalu sedih, selalu terguris, yang selalu cari KAMU bila saye de masalah ke hape ke..watsoever, i am still me... =))jadi, please..can't you realize how am i react to these days??


oke, skarng ni aku nk ckp yang matang lak...onii chan la orang nye...
die ni matang gile lah..well, the opposite of me, aku tngok die dh matang since aku mula2 knal die..kawn aku pon ade ckp camtu..memang betul..kalau kenal die, mesti perasan gak bende ni..kenapa kamu matng sngt ni?? tapi disebabkan itulah saye boleh jadi sngt2 childish dngn kamu kan...hehe..xpe saye suke..dulu lah... skarnang ni entah lah..kamu makin matang skarang ni..xmcm saye..2/3 thun same je..tapi kamu bertambah matang... sedikit saye rase entah knape..hahah... saye pon buat la kesimpulan sndiri...mungkin kamu ank tunggl yg buatkan kamu matang kan...? no offense, but mungkin juga sebb kamu dh ktiadaan ayah juga membuatkn kamu matang cepat kan?? xpelah..itulah yang saye fikir untuk legakan hati saye yang masih childish ni...kalau awk xnmpk ketidakselesaan saye, ke-kekok-kan saye...xpe..saye sedih skit la..tapi xpe..saye nk jugak cube buat2 diri ni matang....hahaha...


oke. sekian...

   

3 comments:

  1. A mature person is one who is does not think only in absolutes, who is able to be objective even when deeply stirred emotionally, who has learned that there is both good and bad in all people and all things, and who walks humbly and deals charitably...........huuu

    ReplyDelete
  2. yeah right...but there's just many ways in being matured..not just those words your saying..
    it hurts lah..can you understand my feelin'??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...